Atli pojken på bild.

'

Helt okej ritt igår!

igga min mun på bilden!
Jag började med att skritta fram i båda varven, hon var som vanligt pigg och het, sen började jag trava fram henne, hon var jätte pigg så efter det så fick hon springa av sig lite och då bockade hon för att hon var så glad och gissa vad jag hade glömt borta att göra?! spänna sadelgjorden!! eller hon har gått ner i vikt så jag spännde sadelgjorden på det hålet som den alltid brukar vara. 
Annars gick nog allt annat super, lite väl pigg i början men när hon lugnat ner sig lite så små hoppade jag i en volt i traven, gick himla bra, hon är blivit mycket bättre i volterna. Monica var ute med Atli pojken också har lite bilder som kommer upp snart på honom, himla fin han har blivit!

Herregud vad underbar ritt idag!

Vi började med att hon fick springa av sig i ridhuset sen hoppade jag upp och denna gång hade jag hjälp av en jätte duktig tjej som jag red för, jag lärde mig sååå mycket idag! Tauta var lugnare och sökte sig mer neråt, vilket var underbart, aldrig sett hon gått så fint som idag, lungt, fint och inte stressad eller pigg. Har till och med video nu också!;)
Tack Felicia som följde med och filmade och fotograferad!! 

Uteritt med bara skritt

Igår blev det en uteritt med bara skritt för det är så himla hårt överallt till och med på ridbanan så det går inte att rida fullt ut, blir sååå sur, ska till ridhuset imorgon vilket blir ju toppen, man ska försöka komma sig fler gånger dit eftersom hon måste banta bort sin tjockis mage i vinter!


Natural Horsemanship.

NH började jag lära mig när jag började rida Tauta då ägaren håller på med det, ja jag har halsring när jag rider och hade en fråga om varför. Svaret är att jag använder det när jag ska bromsar, styr och backar precis som ett träns, om man tänker på det, ''hästar är inte gjorda för att ridas på'' så vad är mest logiskt för hästarna om man drar i munnen eller på bogen?
Tauta är en het häst och jag tycker hon lyssnar bättre på min halsring än på bettet, hon är känslig i munnen och vill absolut inte ha en hård hand, då blir hon jätte svår att rida, så min halsring har hjälpt mig såååå mycket, så jag har valt att rida med både halsring och bett. 

Equestrians

 
Helt sjukt vad denna video var bra, fick nästan lite gåshud, har sett den flera gånger nu, värt att se!

Uteritt

Nästan direkt jag ätit maten for jag till stallet, det blev en uteritt idag, hon var himla pigg i början, skakade på huvudet och var allmänt irriterad för att hon inte fick springa direkt så jag skrittade länge och fort så hon fick sträcka på sig, sen travade jag en bit, hon var mycket lugnare efter hon fått skritta en längre bit så hon lyssnade jätte bra i traven, jag är super nöjd. 
Ska försöka få bilder när jag rider när det är ljust ute.

Lastträning och barbacka ridning

Igår red jag lite senare än vanligt för hon skulle behöva gå ut på kvällen igen, vi började med att last träna och kan säga att det kan inte gå bättre! Hon gick in nästan snabbare än mig, hon är super duktig nu. Sen tog jag på tränset och red barbacka på ridbanen i 20min, öppna och sluta, sänkelvikningar och mycket arbete i skritt, stälde henne i hörnen och gjorde mycket volter. 
fin hästen min. 

Tauta löshoppar

Första gången jag testar videofy.me, enjoy!
Åh, min lilla tant hoppar som om hon vore en liten flodhäst, fin ändå. ♥
 

Info om Tauta

Tauta är en Islandshäst på 5år, om jag ska beskriva henne med tre ord blir det nog envis, snäll och nyfiken. Ibörjan hade vi det båda tufft men vi har kommit närmare och närmare på slutet, vi håller på med NH en stordel och tycker det är jätte viktigt att hästarna lyssnar från marken. 

Hon är en tjej med mycket motor och är pigg både på ridbanan och extra pigg ute, hon är superduper trafiksäker och blir nästan aldrig rädd, snarare ska hon kolla och nosa på allt nytt, inget läskigt eller jo hon är lite rädd för skotrarna som har något spciellt ljud, men det är bara det. 

 

Hon älskar att hoppa och tycker det är jätte roligt kan inte säga att hon hoppar speicellt fint känns som hon leker flodhäst över hinderna men huvudsaken hon tycker det är roligt. 

 

Hon är även ett föl, Atli. Han är lite över ett år och är en underbar valack som lär sig allt nytt, längtar tills att få börja rida han. Han är himla duktig och jätte snäll och vill alltid ens bästa.

RSS 2.0