Mina utvecklingar under hela 2012

Detta inlägget skulle bli himla långt om jag skriva ner hela året med Tauta, jag har utvecklats och hon har utvecklats så sjukt mycket. Jag är nästan klar med inridningen och har ridit in en häst under hela 2012, det har gett mig så mycket kunskaper så det är sjukt.
Tauta är en helt annan häst och jag är en helt annan person i ridningen, mer modig, mer bestämd och hittat ett annat sett att se på hästarna. Jag har lärt tauta och tauta har lärt mig så sjukt mycket, så nyttigt för mig att rida in en häst. Watch out, we are two against the world. ♥
Vi har haft våra motgånger och nu tar vi nya tag inför 2013 och nu jävlar kör vi.
 

Ridhuset i fredags

I fredags blev det att fara till ridhuset, det var himla kallt men det gick bra. Jag började med att skritta fram och det var mycket störade i ridhuset som var jätte nyttigt för tauta, det var några som hoppade, folk på läktaren osv.
 
Hon var lite osäker i början men allt gick super sen. Tog till och med av sadel och arbetade barbacka i trav på slutet. Fick fin galopp i volt i båda varven, jag kan inte vara nöjdare. 
Dålig mobilbild. 
Vill också säga förlåt för den dåliga uppdateringen i helgen, har nämligen varit hos kompis utan dator hela helgen. Hon hopptävlade även i KM och blev 2a där så himla roligt att se. 

Tävlar hos Clara

Jag är med i Claras tävling, var med du också! 

Dagens ritt

Jag tränade bara tempoväxlingar idag och även mycket volter. Tauta är väldigt het och tempoväxligar är jätte nyttigt och bra för henne, hon tyckte det var jätte jobbigt så hon protesterade lite, lite hennes stil, blir det jobbigt vill jag inte, haha! jobbade mycket i volt på slutet också, försökte få henne att jobba mycket med ryggen, hon jobbade på bra och jag är nöjd.
otroligt fin tjejen min. 

Saknar sommaren

Hittade en bild från i somras som jag inte lagt ut, tyckte den var härlig och påminner om hur underbar sommaren är. Hon var ju inte den smalaste, haha! Hon har faktiskt gått ner bra nu för det är innersta på sadelgjorden, målet är att hon ska ha perfekt mage innan sommarbetet. 
 Alla ni borde gå in och kolla på min bästaväns blogg → www.sannamelinder.blogg.se 

Julklapparna

1. Ridvantar 2. Ridtröja CRW  3. Ridsockar  4. Sporrrämmar 5. Sporrar 
Sen fick jag annat som inte hade med hästar att göra och även pengar som förmodligen kommer gå till nytt träns och grimma som jag skrev i något inlägg för ett tag sedan. Hade en mysig och härlig jul och är super jätte nöjd över mina julklappar. Vad fick ni i julklapp och hade ni en trevlig jul? 

GOD JUL


Vinterbilder del 2


Frågestund del 2

Hur länge har du haft din medryttarhäst?
Jag har ridit henne regelbundet i ett år nu. 
 
Hur kommer det säg att du rider just islandshäst?
Innan jag började rida hos Monica, hade jag inget intresse för islandshästar alls, men när jag kom in i stallet och såg Tauta var det kärlek på första ögonkastet, sen var jag fast för islandshästar, så underbar hästras. 
 
Och varför just din medryttarhäst?
Som jag skrev innan var det kärlek på första ögonkastet och jag var helt fast i henne, fast hon inte är den enklaste att rida och inte alltid gladaste i stallet. 
 
Är det kul att rida in en häst?
Det är himla roligt att få vara med från början att få känna känslan när man ger eftergiften och hästen bara njuter av att den gjort rätt. Jag har självklart fått mycket hjälp med inridningen och varit på kurser osv, eftersom detta är min första unghäst och någon gång är den första och jag är så tacksam att jag får rida in Tauta för Monica. 
 
Vad ska man tänka på mest?
Det viktigaste är nog eftergiften man ger när hästen gjort rätt och att man ska vara ledare över hästen, ledarskap är jätte viktigt för hästen är ett flockdjur vilket innbär att det finns alltid en ledare och om ledaren blir minska tveksam eller visar fel så accepterar inte hästen en som en ledare. Det finns nog mycket man ska tänka på när man rider in en unghäst för det är inte lätt. 
 
Är tauta snäll? 
Hon är snäll, kanske inte jätte snäll när det gäller sadelgjordar, haha!
 
Vad är det högsta du hoppat med henne? 
Hoppar inte så ofta, men det är högsta på sockerbitar, 50-60cm kanske? 
 
Hur gammal är hennes föl? 
Hennes föl är runt 1 år nu, lika busig och pigg som mamman sin.

Håller du på med NH?
Ja, när jag kom till Monica lärde jag mig så mycket om NH och markarbete så det är inte sjukt. Den känslan när man kan hoppa av Tauta och hon föjer en vars man än går är amazing.
 
Vars är roligast att rida med henne?
Inte ridbanan iallafall, det tycker inte Tauta om alls, men det är ganska solklart att uteritt är roligast med henne, het och nyfiken.
 

Vilken häst älskar inte att rulla sig?

Fick en bildserie från när hon rullade sig i lördags efter ett hårt arbetspass. 

Därför ska man inte rida på isen

Första gången jag kollade på denna video, stackars hästar, tur att det inte är så djup iallafall och att dom fick upp alla. Skulle aldrig själv vilja rida på isen! Än hur tjock isen är så skulle jag vara lika rädd, tänk om man skulle gå igenom och det är jätte djupt, så hemskt. 
 

Kolla vad jag hittade för bild

Tauta från 2007, kollade lite på hennes far och då kom denna bild upp, kan man bli gulligare? ♥

Frågestund del 1

Hoppar du Tauta något? 
Ja det gör jag, men det blir inte så himla ofta, någon gång i månaden. Hon tycker det är jätte roligt att blir alltid het i hoppning vilket är jätte roligt, dock har hon ju inte världs bäst hopptektik, haha! 
 
Hur länge har du ridit Tauta?
När jag började rida hos Monica så var Tauta med föl så det var inte så mycket ridning på henne det första halv året/året, men i ett år har jag ridit henne regelbundet, bland dom bästa åren i mitt liv. 
 
Vad är ditt mål med Tauta? 
Mitt mål med Tauta är väl först och främst blir klar med inridningen sen tar jag dag för dag. 

Tävlar du? 
Om du nu menar islandshästar så nej, Tauta är i inridning och inte tävlat islandshästar före det. Jag rider ju som sagt även andra hästar, har tävlat shettis i hoppning i nästan 2 år för några år sedan och sedan tävlar jag på någon hopptävling sådär ibland. 

Hur länge har du ridit islandshäst? 
Sen jag kom till Monica, jag red då först hennes förra islandshäst Lilleman (som tyvärr gick bort för ett tag sedan) medans Tauta hade föl, så ca 2 år. 

Vad föredrar du: vojlock, gelepad eller schabrak? 
Svår fråga, men på sadeln jag har på Tauta så är det vojlock och sen under det använder jag en ''tunn gelepad'' eller vad man ska kalla det, för att inte sadeln ska glida. Men snyggast är schabrak helt klart. 

Sto eller valack? 
Tauta är ju ett sto med stort humör, men ska jag nog välja så blir det nog valack, dom har ju oftast jämnare humör, men gillar ston också.
 
Vart bor du?
Jag bor uppe i Norrland, Umeå. 

Vad som ska köpas efter jul

Varje jul brukar jag alltid få pengar och pengarna har alltid gått till kläder och saker till mig själv men nu har jag bestämt två saker som jag verkligen gillar och ska direkt köpa till hästen. 
Islandsträns, tror jag inte kan bli mer kär eller är det bara jag som gillar det jätte mycket. Tauta har just nu bara ett träns och hon skulle bli underbar med detta, inte så dyrt heller, big like. 
Grimma, jag gillar egentligen lädergrimma så mycket mer men denna nylongrimman tycker jag är jätte snygg och inte alls dyr så denna får också en big like.

Ställ frågor

Skaffat blogresponse, ska testa ett tag och se om det är värt att ha kvar, sätt många använda det så. Ställ gärna frågor, ska svara så snabbt som möjligt, så undrar ni över något, fråga!

Riktigt rolig bild

såklart alla hästmänniskor där ute önskar sig hästsaker! ;)

Vinterbilder

Idag skulle vi testa att Monica skulle tolka bakom med sparken, det gick jätte bra för att vara första gången, hon tyckte bara det var lite läskigt med något bakom som hon inte såg, hon var jätte pigg och jag var höll in henne hela tiden och hon blev bara surare och surare ju längre hon gick, vi vände och gick hem och hon hade fortfarande så mycket energi kvar så jag gick till ridbanan och arbetade igonom henne där och det gick super jätte bra, jag är nöjd!
 

Kameran är på laddning

Imorgon ska jag till stallet innan det blir mörkt och ska be Monica få ta massor av bilder för det är helt tomt på vinterbilder så jag hoppas verkligen det är bra väder imorgon. Har suttit i över en timme och fixat ny meny på bloggen, så nu ska jag sova och hoppas på bra väder. 

Ni som kan mycket om islandshästar, kolla hit!

Jag kan absolut inget om kända islandshästar som är bra på att tölta osv, kommentera om ni ser något namn ni känner igen på denna bilden, skulle betyda guld för mig. 

3 saker ni inte vet om Tauta

1. Hon heter egentligen Táta, men uttalas Tauta och både jag och ägaren och alltid stavat hennes namn Tauta så det har bara blivit så. Visst är det fel men hon kommer alltid stavas Tauta av mig.
2. Hon är en riktig gris när hon äter, får riktigt fina läppar med läppstift och grisar ner över hela väggen där krubban är och över krubban, överallt. 
 
3. Hon är alltid lika trött i stallet när man ska göra ordning henne, när man tar ute henne från boxen så släpar hon med sig hundra ton spån hela vägen igenom stallgången för hon inte orkar lyfta benen.

Förkyld

Jag är förkyld vilket innebär att jag inte ridit på några dagar, har inget att blogga om så tänkte bara skriva att jag svarar snart på frågorna. Jag får se om jag far till stallet idag, får knarka halstabletter och stå ut, behöver frisk luft, har legat i sängen och sätt på serier hela tiden = no life.
lite smått coolt med bild i texten, kanske lite efter men skitsamma!

Frågestund

jag svarar på frågorna när jag är fått nog med frågor.

Ridpasset igår

Det gick super bra igår, det var djupsnö på ridbanan så jobbade mycket i skitt och hon tyckte det var jätte jobbigt, tog någon trav och galopp också, gick lika bra.
På slutet arbetade jag bara med halsringen, i början iggade hon den totalt för hon tyckte det var roligare att springa istället, men sen blev så himla mycket bättre, skrittade och behövde bara ta på halsringen och sätta mig djupare i sadeln så stannade hon, jag backade också. 

Ridningen i veckan

Tisdag: Herregud vad hon har blivit otrolig, om man täcker tillbaka på våran tid förut. Började med att skritta fram hon var pigg men ändå jätte lugn i skritten i början, jag gjorde volt i varje hörn efter det travade jag fram sen gjorde jag lite galopp arbete, hon fattar rätt galopp i höger varv nu! Hon har varit stel i höger varv men det blir mycket bättre. Gjorde lite snett i genom och lite sådant i galoppen, så roligt att rida henne när hon är så himla duktig.
Sen efter red Monica (Tautas ägare) några volter och halter och så, himla roligt att se! 
 
Onsdag: Det började med att hon inte alls var på humör när jag gjorde i ordning henne, jag kom ut började skritta fram, sedan gjorde jag som igår volt i varje hörn och sen började jag trava och travade i åttor runt hela spåret, det var lite mer snö än i tisdags så jag galopperade bara några få gånger och jag lyckas ramla av i en galopp för hon bockar och sparkar bakut förfullt, det var himla länge sedan sist, jag gjorde inte illa mig eller så. Det blev en helt okej ridtur idag, jag är nöjd. 
 
Här får ni en film från idag också, min sist är inte den bästa men detta får duga. 

Bild från i somras som jag gillar


Svar på tal

Fick en kommentar igår som jag tyckte var instressant och rolig att svara på så här har ni. 
Svar: Jag hoppar Tauta när jag lite känner för det och tyvärr blir det inte alls ofta, några gånger i månaden. Jag hoppar henne för att hon ska få lite omväxtling när det gäller ridningen och även för vi båda tycker det är så roligt.
När jag väl hoppar så brukar jag hoppa högsta på sockerbitarna, vilket är ca 50cm? Det är inte alls högt, när jag löshoppat henne har hon hoppat lite högre och vet att hon kan hoppa högre. 

Funderar på att beställa eller?

Jag har verkligen inte bestämt mig om jag ska beställa ett skal med tauta på bild eller inte, många som har köpt det har älskat det, jag vill ha något mer personligt, så kanske testar detta, får se. 
Har någon av ni använt Caseapp till att göra ett eget skal? 

Världens finaste armband jag har

Fick hem detta armband för någon vecka sedan, ett armband av Tautas tagel. Så sjukt billigt och så sjukt fint, är jätte nöjd. Vågar nästan inte ens ha på mig det, är så rädd om det. 
beställde från www.horsetail.blogg.se, jätte duktig tjej med snabb leverans. 

I love you<3


Ridningen i torsdags

Jag har inte bloggat på jätte länge nu, har inte haft tid, sista rycket i skolan nu. Måste bara berätta hur himla bra ridturen i torsdags gick. Jag red på ridbanan, Tauta var på bra humör redan inne i stallet och jag hade verkligen rätt inställing, hon var himla pigg och glad. 
 
Jag började trava och hon bockade lite smått och jag var bestämd och sa till på en gång och sen blev hela ridpasset rena drömmen. Hon fick kortgalopp ett helt varv, helt otroligt för att hon är fortfarande lite stel. Från skritt till galopp, hon lyssnade på varje liten sänkel, använde halsringen också ganska mycket, lyssnade på den också. 
 
Vi har utvecklas himla mycket detta år, och det så bli så roligt när hon är helt inriden för jag vet att hon kommer bli en helt underbarhäst när hon är 110% klar. 

Bilderna för två veckor sedan

Fotograf: Monica (Tack för alla fina bilder, himla roligt) 

Kollar på tölten

Helt sjukt vad härligt detta ser ut, så samspelt och fin takt allihopa har, tänk om min bebis var så duktig. Ser nästan ut som de flyger fram i luften, ser inte ens ut som de tar i marken!

RSS 2.0