Svar på tal

Jag svarar alltid på alla kommentarer jag får och när man är anonym så måste jag svara i ett inlägg så när ni kommenterar en fråga skriva gärna någon uppgift så jag kan svara utan att göra inlägg. 
 
Svar: Jag rider varje dag om jag inte har fotboll eller likande. Jag rider då min egna häst Passur, sedan har jag Tauta min medryttarhäst som jag håller på att rida in och om ett tag ska jag börja rida in Tautas föl Atli och alla dem tre står i samma stall. 
Sedan rider jag ibland hos min kompis som tävlar hoppning med sina ponnysar och ibland rider jag hennes mammas fina travare, jätte fina hästar. Det var också min kompis mammas som lärde mig rida ordentligt och jag fick till och med hoppa upp några terminer på ridskolan för att jag red så mycket hos henne när jag var mindre. 
På söndagar rider jag också på ridskolan och vet inte hur länge jag ska stanna där men ett tag till.

Mitt schema

Jag har haft fullt upp alla kvällar så uppdateringen har inte varit den bästa, dagarna har sett ut att jag kommit hem senare läxa, stallet och sen sova. Jag ska blogga så ofta jag har tid. 
 
Liten schema vad jag hade tänkt i veckan med Passur. 
Måndag: Mycket skritt och få framåtbjudning, några skrittbomar. 
Tisdag: Kondition träning, trava och galoppera mycket. 
Onsdag: Uteritt för första gången med honom. 
Torsdag: Mycket volter/serpentinbågar i skritt för att muka upp han. 
Fredag: Konditionträning med mycket trav eller vila (inte bestämt) 
Lördag: Uteritt om det är bra väder.
Söndag: Vila.
 

Bilderna på Passur del 1


Videoblogg

jag orkar inte skriva ett inlägg så pratar i en videoblogg istället, here we go! 


Atli är en äkta modell

Älskar att fotografera Atli, alltid gör han något på någon bild, när han var liten busade han hela tiden och fick alltid på bild, han verkligen älskar att bli fotograferad, alltid fram med öronen också. ♥

Svar på tal

Svar: Läser faktiskt ganska många, clara.weride.serebmj.blogg.se, mittangsull.blogg.se,  islandspower.webblogg.se, alexandrawesters.blogg.setennisryttarna.blogg.se och läser raggsockornas.blogg.se ibland. Ni får gärna tipsa med fler islandshästbloggar om ni vill! 
 
Svar: Monica som äger halva hästen och har stallet har aldrig skott då hon använder galoscher med broddar, lite speicellt men det funkar. Visst man känner sig inte alls lika säker som med skor och det blir farligare att rida på vintern. Vi får se vad som händer, om vi skor senare eller så, nu ska hans hovar få växa ut rätt och han ska inte alls gå något mycket i vinter för han inte har några muskler så. :)

Information

Jag ska på fotbollscup i helgen och kan därför inte blogga ihelgen och har då gjort inställda inlägg som kommer komma upp lite då och då. Ni förstår nog att jag inte alls kommer rida ihelgen så jag tar över ansvaret på min lillasyster och tydligen hade inte Passur blivit något öm sedan hovslagaren var där så det var jätte bra! Ha himla bra helg allihopa! 

Glad alla hjärtans dag! ♥


Detalj i stallet

Jag gillar när det är ordning och reda i stallet och helst sadelkamaren så jag fixade namnskyltar ganska snabbt och blev ändå ganska nöjd, lite min stil med namnskyltar och så, haha! 

Hovarna fixade, äntligen!

Hovslagaren var i stallet och tog hovarna på alla hästar och äntligen så blev Passurs långa hovar fixade och han kommer och är väldigt öm nu så han ska få vila några dagar som jag sagt förut. Han ska också få massage imorgon, han är nog för mycket bortskämd med allt lyx han får, haha! ;)
Hovslagaren var bra och jag tyckte det blev stor skillnad. 

Provridningen med Passur


Min vecka med hästarna

Ska börja lägga upp planeringar vad jag ska göra varje dag och försöka följa det för det mesta om det inte är något med vädret eller liknade. Tauta har iallafall vintervila i två veckor, så hon ska jag bara borsta hela veckan. Men skriver upp Passurs vecka iallfall! 
 
Måndag: Skritta och små trava, försöka få han att slappna av och sträcka på sig. (allready done)
Tisdag: Rida barbacka i mycket skritt och även arbeta mycket från marken med repgrimman. 
Onsdag: Hovslagren kommer och han var självklart vila då. 
Torsdag: Vila för att han kan ha ont i fötterna efter hovslagren. 
 
Sedan resten av dagarna är jag på fotbollscup så då är det min syster som bestämmer! :) 
Bild tagen av Viktoria Rylander

Ny design

Nu är äntligen allt klart, fixat ny header, informationen i menyn och lagt till nya kategorier och nu är jag taggad till tusen för att börja blogga och vill kunna nå massvis av besökare varje dag! 

Hästägare

Det är sant våran familj har köpt en islandshäst tillsammans med monica (hon som äger tauta), vi började prata om att skaffa foder häst men allt gick så fort och nu står man som ägaren till en halv häst, haha! Nämen, vi kände alla att det var bästa att dela och det var första gången vi har någon häst, alltså är jag fortfarande medryttare på tauta men hon har sin vintervila nu så då blir det att satsa mer på den nya hästen. 
 
Han är 17år gammal, alltså en gamalgubbe men sparsamt riden senaste åren, jätte snäll och gör allt man säger. Han kan vara lite stark och buffig, lite för mycket på så det blir nog mycket NH träning med han. Hans namn är då Passur, han är svenskfödd och är en femgångare.

Uppdatering

Usch för min dåliga uppdatering! Jag har nu kollar igenom alla svaren jag fick som jag ställde i ett inlägg som jag nu raderade, men tack för alla svar och ni hjälpte mig otroligt mycket. 
 
Jag har gjort något rikigt spännade medans jag har varit borta från bloggen jag har nämligen provridit två stycken fina islandshästar och en av dem kanske min familj ska ha på foder men inget är besämt och jag och min syster har varit och ridit två gånger och båda hästarna är toppen. 

RSS 2.0