Äntligen söndag

Brukar inte gilla söndagar, dagen innan måndag. Men ikväll så ska jag på dressyrträning med min lilla saknade älskling Thalia, jag uppdaterar ikväll hur det gick. Helt sjukt hur man kan sakna en häst så himla mycket.♥

Lördagen

Haft väldigt dålig uppdatering senaste dagarna. Igår var jag en snabbis i stan för att hitta en bikin för jag far utomlands om några veckor. Hittade en sjukt snygg på H&M för bara 49kr/del.
 
Senare på dagen så red jag ut med Josefin, det var faktiskt riktigt roligt. Vi bytte hästar efter halva ridturen och det var jätte härligt väder, jag dog i min vinterjacka, haha! 

Gratis mobilsurf

Kom nyss hem från praktiken, är jätte fint väder ute och man blir som ett litet barn när man är med barnen.

Nu har jag fått gratis mobilsurf i ett år så kommer kunna blogga vars jag än är, super bra ju! Hoppas bara bloggappen kommer funka, den kan ju krångla ganska mycket.


Videoblogg

Jag bjuder lite på mig själv och gör en videoblogg där jag syns.. till hälften, haha! 


Tävling

Jag är med i en tävling hos Lina om en bloggdesign från annaform, du kan också vara med! 
http://linaoshandy.blogg.se/2013/april/tavla-om-en-bloggdesign-av-annaform.html#comment 

Jag vill ha

Någon som kan ge mig 1500kr?  

Gårdagens ridpass

Det var tänkt att jag skulle rida ut på Tauta men det blåste så himla mycket så gick in på ridbanan istället och körde mycket galopparbete i volt. Hon är mycket finare i ställningen och mycket mjukare i både skritten och traven nu än vad hon var förut, vi får jobba mer med galoppen men det kommer. 
som en liten black beauty ♥

Saknar mitt hjärta

Det är bara tisdag och saknar redan mitt hjärta men på söndag då får jag äntligen träffa dig, hihi. 

Film från hoppträningen igår

 


Nytt skrivbordsbakgrund

Fixat nytt skrivbordsbakgrund nyss, har egentligen inte tid för har massvis med plugg men kände bara för det. Såklart blev det rosa med hästbilder, är man hästtjej så är man, hihi. 

Svar på tal

Svar: Hela hennes namn är Oh, My Rosenwinkels Thalia och hon är född 1999 så hon är alltså 14 år, hon står på Vännäs Ryttarförening. Jag rider henne rätt ofta för hon är min absoluta favorithäst och kommer alltid vara. Väldigt speciellt häst och inte alls enkel att rida, går inte bara och ''sitta där'' utan man måste verkligen rida. Hon kommer tidigare från Östragårdens Ponnystall och har fått väldigt fina bilder från när hon var runt 6 år därifrån. Kollar ni i bloggen så får ni se en hel del om henne

Hoppträningen

Det gick verkligen jätte bra på hoppträningen och Thalia var jätte glad för att vara ute, mycket större plats och härligt med frisk luft. Hon var piggare och tyckte det var roligare att hoppa ute. En oxer var på ca95cm och hon bara flög över, filmen kommer efter jag redigerat klart den. 
Hatar inte alls suddiga bilderna från filmer nejnej, haha men det får duga!

Bygger bana inför hoppträningen

Jag och felicia har just byggt klart banan och träningen börjar om en timme, härligt att vara ute i god tid. Ska hoppa Thalia bland alla andra storhästar, men det klarar hon lätt som en plätt.
Första träningen ute också, önska oss lycka till. 

Min älskling

Det är jätte fint väder ute så jag tog med kameran till stallet. Fick inga bilder när jag red men fick några gosiga bilder i hagen. Det gick jätte bra när jag red, red ett kort pass med mycket volter och skänkelvikningar. 
Hon älskar att dra ner dragkedjan på min jacka, sötnos. ♥

Mina mål med Thalia

Mitt mål inom hoppningen förut var att gå felfri LD och det har jag nu klarat. Inom hoppningen nu är det att gå en felfri LC, när jag menar felfri menar jag att det är 0 fel men också att känslan kändes bra. Jag har inget intresse för dressyren så kommer inte tävla någon dressyr men henne. På träningen ska vi kämpa på med dressyren och markarbetet. Såklart ska vi utvecklas tillsammans långsamt och säkert. 
 
Mitt lilla schema inför kommande tävlingarna: 
5 maj: LD-10, LD.
2 juni: LD, LC. 
 

Reslutat från hopptävlingen

LD-10 (4 fel): Thalia är ridskolehäst så en tjej hade henne innan jag och som jag skrev i ett annat inlägg är hon väldigt speciellt och hon ramlade av och blev då utesluten. Då skulle jag skynda mig till framhoppningen för att visa vem som bestämde, det blev väldigt stressigt så kunde bara ta ett hinder och sen in på banan. Jag kom in på banan och det blev 4 fel, ett stopp som var mitt fel. Jag red inte med mina ben mot 2an och hade inte tillräckligt med fart, så jag är himla nöjd med 4 fel. I filmen nedanför ser ni denna klassen. 

 

LD (0 fel): Jag hade skritta länge och bara tagit det lungt mellan klasserna, hon hade fått varva ner och jag gick in på framhoppningen och det gick verkligen jätte bra. Kom in på banan och jag kände att Thalia hade annat tänk och hon tvekade på 5an men jag fick över henne och det blev en felfri runda i LD. Himla nöjd var jag över denna klassen. I filmen nedanför ser ni denna klassen. 


Smart sak att ha i sadelkamaren

Tecken tar väldigt stor plats, men i våran sadelkamare har vi en ''teckeshängare''. Väldigt smart och teckerna tar inte alls stor plats och det blir ordning och reda. Det är lätt att ta ner teckerna och lätt att he upp. 
Väldigt smart tips och tror det går att köpa i vilken hästbutik som helst. 

Nya schabraket

Provade nya schabraket jag hade beställt från hööks, tycker det var perfekt längd på ryggen men det kunde ha fått vara lite längre ner till för kapporna är så långa på islandshästsadeln. Men om jag skulle ta full skulle den bli så lång på ryggen så jag kör på detta, men himla nöjd med utseendet. Älskar stilrent, min stil det.

Så glad

Jag vann en tävling hos Ida (http://idawoxlin.blogg.se/) som bästa bloggen, blev super glad för Idas blogg är verkligen super bra, så alla ni borde kolla in den nu. Fick även en till överraskning som jag ska fundera lite över hur jag ska göra det. Ska verkligen ta åt mig av alla bra tipsen också!

Fint väder ute

Det är jätte super fint väder ute och jag ska snart till hästarna och rida Tauta på ridbanan. Stigbyglarna och schabraket kom också idag, tyvärr var stigbyglarna för småa så ska skicka tillbaka dom och fixa nya. Jag ska ta bilder på hur schabraket sitter så det får ni se senare ikväll tror jag. 
Ta vara på när solen väl är frame och ta och rid ut och bara mys i värmen! ♥

Hopptävling

Imorgon är det hopptävling som gäller, eller träningstävling. Jag hoppar Thalia i LD-10 och LD. Visst är det låga klasser men hon är väldigt speciell häst. Rider man inte bra mot ett hinder stannar hon, följer man inte med i hoppet med händerna så hoppar hon rakt upp i luften och river oftast, hon är också tittig och tycker allt är läskigt. Hon är 50% av alla tävlingar utesluten med ryttare som inte rider henne rätt, jag har tävlat henne något år och har alltid haft 0 fel, kan ni tänka er? Hon är ingen lätt häst och jag ska först in i LD, gillar inte att vara först i klasserna, men jag ska in och köra mitt race, som vi alltid brukar göra. 
Våran andra träningstävling tillsammans, hon tyckte alla hinder var läskiga men vi tog oss igenom med 0 fel.

Atli löshoppar

Atli är två år gammal och hoppar som en gud, han har lätt för att lyfta benen vilket för att han har lätt gör tölten också. Vi två ska ut på tävlingsbanorna om några år, det vet jag! 

 


Q/A

Q: Hoppar du dina islandshästar? 
A: Ibland mer ofta och ibland mindre ofta. 
 
Q: Vad tycker du om islandshästar som hoppar?
A: Inga problem med det alls faktiskt, men tycker inte det ska bli för ofta och för högt då dom inte alls byggd för att hoppa. Men någon blåbärshoppning eller hoppa någon gång hemma det är inga problem alls för mig. 
 
Q: Hur länge har du ridit? 
A: Jag har ridit i 5 år tror jag. 
 
Q: Rider du andra hästar också?
A: Ja det gör jag, rider på ridskola varje söndag och sedan rider jag vissa privathästar, rider oftast hos min kompis Ida som har hopphästar och hoppat upp till LA. 
 
Q: Kan du skriva 3st hästar du alltid kommer minnas som du ridit/rider nu? 
A: Svårt fråga men Mr Bellman kommer jag alltid minnas och det var en B-ponny som stod hos Ida som jag red som min egen häst och nu är han tyvärr i hästhimmlen. Sedan har vi en shettis som heter Enya som står kvar hos Ida, det var den hästen jag lärde mig rida grunderna på och har ridit den hästen så länge jag kan minnas. Sist men absolut inte minst har vi min absolut älskling Tauta, hon och jag har haft världens resa och utan hon vet jag inte vad jag skulle göra.  

Tömkör ni era islandshästar?

Jag brukar ibland tömköra, händer inte alls ofta men det skulle nog vara bra om jag gör det oftare. Jag brukar oftast ha med mig hjälp ut då jag själv inte är hundra procent säker på tömkörningen och det kan hända mycket om hästen blir rädd eller något, alltid bra att vara två. 
 
Det är bra att tömköra dels för att det är en bra övning utan störning från en ryttare men också för variationens skull. Min tös är stelare i ett var än der andra och jag tror tömkörningen skulle hjälpa mycket faktiskt. 
Tömkör ni era islandshästar? 

Framtidsplanerna

Mina framtidsplaner/mina mål och är en viktig sak i ridningen för mig själv för att kunna utvecklas som ryttare och även för hästen, därför ska jag berätta mina mål och framtidsplaner för er.
 
Målen inom ridningen är att utvecklas dag för dag och sen ser jag vart jag hamnar, ett stort mål är självklart att hamna bland dom bästa men det är väl alla ryttares mål. 
 
Målen och framtiden med Tauta är först och främst bli 110% klar med inridningen och speciellt att få en taktfull och fin tölt, hon har ett stort problem med tölten då hon har så stark trav så jag kommer kämpa på och när allt sitter till hundra procent och vi båda är redo då ska vi ut på tävlingsbanorna. 
 
Passur min gammla gubbe, mina framtidaplaner är inte stor alls, han ska få mer muskler och bort med hömagen. Han är gammal och världens snällaste häst och kommer få vara skogsmulle hela sitt liv ut. 
Vad har ni för mål med era hästar?

Vem är jag?

Jag läser väldigt många hästbloggar och på vissa bloggar så vet man inte vem personen är, man kanske har sett någon bild men man vet inget mer, väldigt självklart att man oftaste bara läser om hästar men det blir roligare läsning om man vet lite om personen och det gör bloggen mer levande för mig iallafall. 
 
Därför ska jag berätta om mig själv och hur mitt liv ser ut utanför hästlivet. 
 
Jag heter Sanna och är 14 år och fyller 15 år i år. Går i 8an och har ganska bra betyg och tar skolan på allvar. Jag har mina funderingar på gymnasiet men det är ett år kvar, haha! På fridtiden så spelar jag fotboll och hur jag hinner med det undrar jag med, jag går ut och går väldigt ofta och tycker träning är en viktig del i livet för att må bra hur man tränar spelar ingen roll. Har fotografi som ett stort intresse, har en Nikon D3100 med två olika objektiv. Försöker också vara med mina vänner så mycket som det går och utan mina vänner skulle inte min vardag och mitt liv vara som det är idag. Jag har hållit med kaninhoppning med mina två kaniner, jag har tyvärr inte lika stort intresse för det och min lillasyster tar hand om kaninerna helt själv för mitt intresse är inte lika stort och min tid hinner inte med. Det var det mesta och det jag kommer på nu.

Love in the air

mina två pluttar, älskar verkligen denna bilden, mycket glädje i. ♥

Beställt nya saker

Jag har inte alls mycket pengar men jag blev så sugen på att beställa till min lilla älskling så det blev ett par nya stigbyglar, min syster har likadana i blåa så vi kan byta plattor med varandra och det blir nog super. Sedan syndade jag och beställde ett jätte fint dressyrschbrak, sånt händer ibland, haha!
Vad tycker ni om det jag beställde? 

Hemma från stallet

Jag började med att ta ut tauta på ridbanan och köra ett ordentligt konditions pass på 30min, fast ridpasset var kort så blev hon helt slut på, satsar på bra kondition innan sommarbetet. 
 
Efter det tog jag ut passur på en uteritt barbacka, han var väldigt sällskapssjuk så på bortvägen var han bara jobbig men sedan när jag vände blev han gladare, bockade och allt, haha! Jag testade ett av pannbanden som jag gjorde ett inlägg om tidigare, passar utmärkt och är jätte fint på min gamla gubbe. 

Fått i posten

Jag var med i Ida Woxlins tävling för ett tag sedan och jag vann, himla glad när jag skulle hämta posten idag. Älskar alla tre färger på pannbanden och ska börja använda dom så fort så möjligt. Jag vinner aldrig något så detta var verkligen en överraskning! Fick också världens sötaste brev med. ♥

Strul med sadel

Monica hade tagit hem en jätte fin sadel som vi skulle testa på passur. (fjärde sadeln vi testar på 2 månader) Men när vi skulle testa den på honom satt den helt fel, sadeln tog på bogbladen. Varför ingen sadel passar på honom är för att han har så himla kort rygg och det är väldigt synd. 
Vet du någon som har haft eller kanske du har en islandshäst med väldigt kort rygg och vad hade/har ni för sadel då? Tum och märke? (behöver inte vara islandshästsadel) 

Gratis header till alla som vill

Har suttit hela kvällen och gjort en header till emilia, var faktiskt himla roligt så har tänkt att jag kan göra GRATIS header till er som vill, bara att kommentera så får ni skicka bilder via mejl. Jag fixar efter eran beskrivning så gott det går, vet inte hur länge jag vill hålla på med detta så passa på. 

Gårdagens ridpass

Igår lastade vi båda hästarna och for mot ridhustet, min lillasyster red passur och jag red tauta. I början var hon bara allmänt dryg och pigg. (stofasoner..) Hon blev bättre desto mer jag red och tillslut fick jag in några töltsteg och på slutet hoppade jag en grind och hon bara flög över, vill ni se film? 

Hickstead

Jag följer världscuphoppningen varje år, kanske låter konstigt då jag rider islandshästar. Men älskar också att hoppa och hoppning är ett stort intresse för mig inom ridningen. Jag såg när Hickstead bara ramlade ihop och jag blev verkligen chockad för det var en fin häst. Denna videon får mig verkligen att rysa. ♥ 

Har alltid mycket reflexer

När jag är ute och rider när det är mörkt så tycker jag det är jätte viktigt med mycket reflexer, har över hela hästen som ni ser på bilderna sedan har jag reflexjacka och reflex på hjälmen, haha! Bättre att man syns för mycket än för lite. Vars har ni reflexer på era hästar? 

RSS 2.0